Frugal oldala


Frugal oldalá-ról:

Rovarok mint kaja? Ó igen! Röff-röff! Nagyjából nincs is olyan rovar amit egy túlélő ne ehetne meg biztonságosan. Az éhezés közel lehetetlen! A rovarok csodálatos ételek, lévén hogy főleg zsírból állnak és sokkal jobban táplálnak, mintha halat vagy húst ennél. Nem kell túl sok rovart enned hogy fitt maradj. (Kérdezz meg egy medvét.) Ne légy finnyás, ha rovarevésről van szó, mivel ez teljesen alaptalan. Mexikó egyes részein a legtáplálóbb kaja kicsi rovarok tojásaiból készül, amit a mocsarakban találnak.

Japánban a szitakötő csemegének számít. Remek pompázatos ízük van, úgyhogy próbáld ki őket mindenképp. Egyébként a japánok milliói csak nem tévednek! A molyok, kérészek és az összes erdei rovar kifejezetten ehető = (jó). Ez alól az egyetlen kivétel a hangya mivel kesernyés ízű hangyasavat tartalmaz. A tücsök vagy sáska csemegének számít sok országban. A legjobb ha leszedjük a fejét és a szárnyait, a testet pedig nyárson megpirítjuk. Tehát a kabóca, a termesz, a szöcske és a sáska ehető. Jegyezd meg hogy az összes kabóca, termesz, szöcske, sáska, lárva stb. két előnnyel rendelkezik; könnyű elkapni, sütve vagy pörköltként jobb ízük van és kitűnő fehérjeforrások.

Mindamellett minden rovar esetében egy dolgot meg kell jegyezni: mindig meg kell főzni őket, hogy parazitamentesek legyenek. Csak szedd le a fejét a szárnyát és a lábait és főzd vagy süsd meg őket.. Aztán a *?chenille jó élelemforrás de kerüld el a chenille a poils evését mivel sok fajuk mérgező.

Rovarvadászat: (It buggs me?)
Egy ősi módszer hogy biztosítsuk a sült bogarakat, madarakat, kicsi állatokat: nagy füves részeket felégetünk aztán átfésüljük a terepet hogy mi az amit megsütöttünk a tűzzel.
 
Egy kis fényforrás éjszaka, ez minden amire szükséged van hogy a rovarokat megszerezd, és jó kondícióban maradj, úgy ahogy Rambozoro és Jane (biztos valami mozifilmben volt - a ford.).
 
Ha az időjárás túl hideg a röpködő bogaraknak akkor nyiss fel rothadó fatörzseket vagy nézz a kövek alá és onnan szerezz hernyókat, lárvákat. Ezek a medvét is kövéren és egészségesen tartják, és veled is ez fog történni.
 
A bogarakat csalinak lehet használni horgászáshoz és madárfogáshoz. A legjobb a reggeli időszakban elkapni őket, amikor még le vannak lassulva a hűvös éjszaka miatt.
 
Hangya limonádé: (Kér valaki?)
Néhány őslakos kihasználja a hangya savasságát: összezúzzák  vízben őket, amit előtte erdei gyümölcsök levével édesítettek meg, így egyfajta limonádét kapnak. A fiatal hangyák és a tojások szintén fogyasztásra kerülnek.
 
Kukacok & giliszták:
A legjobb főzve. Főzd meg őket majd pépesítsd őket egy kannában. Még jobb ha forró kövön kiszárítod majd porrá töröd őket, aztán leveseket és pörkölteket ízesíthetsz vele. A nagytestű gilisztákat sok országban fogyasztják. Te eszed meg inkább, vagy ők téged?!
 
Lárvák:
A fehér favájó lárva általában korhadó fákban található meg. Szedd le a fejét, a torát és a lábait, aztán edd meg. A tojásaik ehetőek de szárazak és ízetlenek A kukacok szintén ehetőek.
 
Csigák:
Mind a vízi, mind a szárazföldi csigák kiváló táplálékforrások, amennyiben hozzáférhetőek.

Vissza a  Központba